Skip to content
Codex Biblioteca online Intraweb Unicum Moodle
Research

Entre el 18 i el 22 de novembre de 2023 les professores Sílvia  Franch i Marta Badia han anat a visitar l’Istituto de Scienze del Patrimonio Culturale del Consiglio Nazionale Delle Ricerche (ISPC-CNR) de Roma, on l’alumna Sònia Mironiouk està realitzant pràctiques Erasmus amb les investigadores Noemi Proietti i Valeria di Tullio, per tal de fer observació d’aprenentatge dins del programa de mobilitat Erasmus.

El projecte en el qual participa l’estudiant de l’ESCRBCC consisteix en aplegar informació sobre la quantitat d’aigua que absorbeixen diferents tipologies de pedra quan se’ls aplica un “impacco”. En concret està estudiant el gel d’agar de CTS, el gel d’agar de Bresciani i la sepiolita, aplicats en diferents períodes de temps. Volen establir una relació entre el temps d’aplicació, la porositat del material, el tipus d’”impacco” i el comportament de l’aigua vers el material a intervenir. És un projecte molt interessant que ajuda a determinar, per ara a nivell de laboratori, la quantitat d’aigua que aportem a un substrat durant una neteja.

La Sònia Mironiuok ha tingut molta sort, perquè hi ha molt pocs equips actualment a nivell mundial investigant amb aquest tipus de tecnologia, ressonància magnètica nuclear mòbil, també coneguda com a MOUSE.

Back To Top