Skip to content
Codex Biblioteca online Intraweb Unicum Moodle

El número 22 de la revista Unicum corresponent a l’any 2023 ja es pot consultar en línia al repositori RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert). Aquest número conté una monografia dedicada a l’arqueologia naval i in memoriam d’Anna Jover i Armengol, química i pionera en la conservació de material arqueològic subaquàtic, amb diversos articles escrits pel doctor Marcel Pujol i Hamelink, professor de l’ESCRBCC i especialista en arqueologia naval, i per les conservadores-restauradores Cati Aguer Subirós, Lídia Font Pagès i M. Teresa Sala Pietx.

A més d’aquesta monografia, la revista compta amb dos articles més redactats per Keti Nikolaeva Atanasova i Patricia Real Machado (sobre restauració de segells de cera penjants) i per Xènia Aymerich, Almudena S. Yagüe i Alba Garcia (sobre l’ús de silicones en l’elaboració de motlles).

Finalment, cal dir que aquest número inclou quatre articles elaborats a partir dels treballs finals de quatre estudiants de l’ESCRBCC del curs 2021-2022: Berta López Fernàndez, Cristina Gallego Galán, Elena Boix Riuró i Meritxell Rodríguez Calvo. Així com, un recull de les notícies i esdeveniments destacats que han tingut lloc a l’ESCRBCC durant el curs 2022-2023.

A la imatge es pot veure un moment de la presentació de la revista al Museu Marítim de Barcelona el novembre de 2023.

https://raco.cat/index.php/UNICUM

Back To Top