La Universitat Autònoma de Barcelona ha divulgat la recerca que està duent a terme la…
El 21 d’octubre de 2020 va tenir lloc la conferència inaugural del curs acadèmic 2020-2021 a càrrec de la conservadora-restauradora Mayte Pastor Valls, diplomada en Conservació i Restauració de Pintura per l’ESCRBCC (1999-2002) i titulada superior en Conservació i Restauració de Béns Culturals en l’especialitat de pintura per l’ESCRBCC (2014-2015). La lliçó inaugural portava per títol “De l’especialització en restauració d’art contemporani al testat d’adhesius i consolidants en policromies del segle XII al XX”. L’acte es va celebrar telemàticament a causa de la situació provocada per la COVID-19.
Mayte Pastor Valls és doctora i premi extraordinari de tesi 2016 per la UPV, llicenciada en Humanitats per la UJI i màster en Diagnòstic de l’Estat de Conservació del Patrimoni Històric per la UPO. Ha treballat per a diverses entitats i museus com a conservadora-restauradora i des de 2019 treballa com a tècnic en conservació i restauració d´art contemporani al Servei de Restauració de la Diputació de Castelló. També col·labora com a docent en el màster de Diagnòstic de l’Estat de Conservació del Patrimoni Històric de la UPO. Ha participat en la redacció del “Plan Nacional de Conservación de Patrimonio del siglo XX” (IPCE) i col·labora en grups del GE-IIC: Art Urbà i Art del segle XX i Actual.
En el camp de la investigació ha participat en projectes com la beca post doctoral “Andrew Mellon Foundation Programa Catedral de Santiago” (2015-16) sobre la estabilitat i viabilitat de polímers consolidants i adhesius aplicats a la restauració de les policromies del Pórtico de la Gloria i també ha estat investigadora externa per a l’IVCR+I (2017-18) amb la realització d’estudis previs de neteja i consolidació de la portada policromada de l’església arxiprestal de Santa Maria la Major de Morella.