Skip to content
Codex Biblioteca online Intraweb Unicum Moodle

Del 25 de juliol al 7 d’agost de 2022 en la localitat de Vilafranca, es van realitzar les jornades de pràctiques de pintura mural desenvolupades per les alumnes de 3r de pintura de l’ESCRBCC i dirigides pel professor Àlex Lorenz Bernad.

Aquesta campanya de dues setmanes va estar centrada en la finalització del procés de conservació i restauració de les escenes de la vida de Sant Roc que hi ha a les parets laterals de l’altar de l’ermita dedicada a aquest mateix sant. Aquesta intervenció continua i finalitza el procés iniciat en les pràctiques de 2021 en les quals es van realitzar els estudis inicials, redactar una proposta d’intervenció i es va intervenir amb una neteja prèvia i consolidació generalitzada de les dues escenes.

En aquesta segona campanya s’ha finalitzat el procés de consolidació i s’ha realitzat tota la reintegració cromàtica amb aquarel·les, per la seva fàcil reversibilitat i compatibilitat amb l’original i seguint la tècnica del tratteggio per a les llacunes de major grandària i un baix to per a les més petites. Amb aquesta intervenció s’ha recuperat una obra molt preuada pels veïns de la localitat.

 

Back To Top